Alapvető információk a Voltról

Mely országokban aktív a mozgalom?

A Volt Európát tágabban értelmezi, mint az EU jelenlegi határai, így a 27 uniós tagállamon túl még négy további országban működnek szervezeteink: Egyesült Királyság, Svájc, Albánia és Ukrajna. Vannak országok, ahol a helyi pártszervezet többezres tagsággal rendelkezik, és vannak olyan országok, mint pl. jelenleg Magyarország, ahol egy maroknyi elszánt ember próbálja növekedési pályára állítani a helyi mozgalmat.

Kik a tagjai a pártnak?

A Volt 2023-ban 20 ezernél több teljes jogú tagot számlált úgy, hogy három éve ez a szám a kilencezret sem érte el. A párttagok többsége a 25-30 éves korosztályba tartozik, és Hollandiában, Németországban vagy Olaszországban él. A párton belül az átlagnál több olyan tagot találhatunk, akik több európai országhoz és kultúrához kötődnek egyszerre, vagy választott hazájuk más mint a szülőhazájuk – és ez igaz a Volt magyarországi aktivistáira is. Az alábbi térképen azt láthatjuk, hogy honnan érkeztek a legutóbbi prágai pártközgyűlés résztvevői: mindez jól mutatja az aktív tagság kulturális sokszínűségét is.

Hol nyertük el szavazóink bizalmát?

A Volt színeiben indult politikusaink eddig Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Bulgáriában és Portugáliában nyerték el szavazóik bizalmát. A Volt képviselői az Európai Parlamentben, nemzeti parlamentekben és önkormányzatokban dolgoznak egy európaibb jövő felépítésén. A több, mint 120 képviselő teljes listáját a központi oldalon tekintheted meg.