Legyél te is Volt tag!

A Volt Europa tagjaként nemcsak tevékeny részese lehetsz a szervezet magyarországi bővülésének, hanem szavazatoddal befolyásolhatod az egész európai szervezet működését, illetve kifejtheted a véleményed a politikai prioritásokról. Ha pedig nem csak párttagként szeretnéd alakítani Európát és Magyarországot, akkor különböző – jobbára önkéntes – pozíciókat is betölthetsz helyi, országos vagy európai szinten. A belépés után saját volteuropa.org e-mail címet is kaphatsz, mellyel részt vehetsz a Párt belső fórumain zajló közösségi életben.

Miért csatlakozz hozzánk?

Nem egy zöldmezős beruházás

Egy működő politikai pártot létrehozni hosszú és nehéz folyamat: a párt arculatának kitalálásába, a mindennapi működéshez szükséges infrastruktúra megteremtésébe és a politikai program kialakításába sok-sok munkát kell ölni. Ez a rengeteg munka pedig könnyen semmivé lesz, ha a végül egy választáson sem tud sikert felmutatni.

A Volt Europa számos nélkülözhetetlen elemét biztosítja a pártszerű működésnek, nemcsak a mi esetünkben, hanem 31 európai országban működő szervezete számára, így nekünk nem a nulláról kell induljunk. Ha szükségünk van egy szórólapra, csak elő kell venni az arculati kézikönyvet; ha pedig szeretnénk kialakítani pl. az atomenergiáról szóló álláspontunkat, akkor csak alapul kell venni azt, amit a szervezet tagjai konszenzusos módon már megalkottak.

A Volt dinamikusan növekszik szerte Európában, és mivel már most számos ország esetében aktív alakítója a helyi és az országos politikai életnek, ezért biztos lehetsz benne, hogy a szervezet belátható jövőn belül nem fog megszűnni, így az energia, amit aktivistaként fektetsz a szervezetbe, nem fog elveszni.

Nem csak Magyarországról szól

Az, hogy létezik és működik egy magyarországi Volt, amely különböző politikai akciókkal véteti majd észre magát, már önmagában támogatja a más országbéli aktivistákat, hiszen segít a szervezet összeurópai profiljának hangsúlyozásában. E közvetett támogatáson túl a szomszédos országok szervezetei számos konkrét esetben szokták segíteni egymást.

A Volthoz csatlakozva így nem csak a magyarországi politika részese lehetsz, hanem az európai politikába is belekóstolhatsz. Együtt dolgozhatsz sok-sok, más kulturális és nyelvi háttérrel rendelkező aktivistával különböző projekteken, és ezáltal rengeteget tanulhatsz arról is, hogy máshol hogyan vélekednek különböző közéleti kérdésekről, és miként állnak hozzá a politikához.

Bár a magyarországi aktivisták még csak az elején járnak a politikai szerveződés útjának, európai szinten aktívan részt vesznek a párt építésében, ideértve például a belső képzési programok összeállítását, az európai szervezet közösségi média jelenlétének formálását vagy az LMBTQ+ csoport tevékenységeit.

Tedd meg az első lépéseket

Szeretnél párttag lenni? Akár azonnal is elindíthatod a tagfelvételi kérelmed a volt.team/join oldalon. Ezzel a Volt Europa AISBL, egy brüsszeli székhelyű nemzetközi civil szervezet tagjává válhatsz.

Ha azonban úgy érzed, szívesebben feltennéd kérdéseid, illetve megismerkednél velünk, mielőtt végleges döntést hozol a belépésről, küldd el elérhetőségeid az [email protected] email-címre, hogy felvehessük veled a kapcsolatot; bemutathassuk a pártot, és válaszolhassunk minden kérdésedre.

A Volt Europa tagsággal együtt volteuropa.org végződésű email címet kaphatsz, mellyel beléphetsz a párt belső közösségi média oldalára. Itt számos témában olvashatsz a többiek munkájáról, megoszthatod véleményed a legkülönfélébb témákkal kapcsolatban, és együtt dolgozhatsz a többi magyar aktivistával is.

Végül, de nem utolsósorban tevékenyen részt vállalhatsz a magyarországi párt megalapításában is.

Hogyan vehetsz részt a párt életében?

  • Párttagként csak rajtad áll, hogy mennyi idővel és energiával járulsz hozzá a mozgalom fejlődéséhez:

  • Alapító tagja lehetsz a párt magyarországi szervezetének.

  • Jelenléteddel emelheted fényét online vagy személyes eseményeinknek.

  • Véleményeddel formálhatod a párt fejlődését, működését.

  • Ad hoc módon részt vehetsz a neked tetsző kezdeményezésekben.

  • Heti pár órás, rendszeres elfoglaltságot jelentő önkéntes pozíciót vállalhatsz akár a magyarországi, akár az európai szervezetben.