Miért dolgozunk? / Magyarországi céljaink

Több Európát Magyarországra, több Magyarországot Európába!

Azt szeretnénk, hogy hazánk minél inkább hasonlítson a nálunk gazdagabb és boldogabb Európai országokra – egyúttal pedig azt is szeretnénk, hogy Magyarország minél inkább hozzá tudjon járulni az Európai Unió fejlődéséhez.

twirl

A boldogabb országok követése

A világ 10 legboldogabb országa közül 8 európai. Ha tehát mi is szeretnénk egy boldogabb helyen élni, vigyázó szemünket ezekre az országokra kell vessük: meg kell nézni, hogyan működik a közélet, a politikai rendszer, az oktatás, az egészségügy, majd a tanultakból minél többet átültetni, a hazai körülményeket figyelembe véve.

Kapcsolatok elmélyítése

A jó hír, hogy európai uniós tagságunk miatt már automatikusan átvettünk rengeteg európai megoldást, hiszen jogrendszerünk szerves részét képezik a minden más EU tagállamban is ugyanúgy bevezetett törvények és szabályok. Ezen túl sok mindenben nagyon hasonlóan gondolkozunk, kultúráink sok-sok közös vonással rendelkeznek.

A Volt Európa magyarországi aktivistái azonban ennél is többet szeretnének: egy progresszív, pragmatikus, páneurópai jövőképet szem előtt tartva azon dolgozunk, hogy egy szép napon Európa erős, egységes, mégis sokszínű föderális állammá válhasson.

Kölcsönös együttműködés

Szorosabbá akarjuk fűzni a kapcsolatot Európával, ami azt is jelenti, hogy szeretnénk, ha hazánk olyan megbízható és konstruktív tárgyalópartnerré válna, amely kölcsönösen jó viszonyt ápol minden tagállammal, így számtalan ügyben talál szövetségeseket az EU-n belül. Így pedig érdemben tudjuk majd képviselni a Magyar Köztársaság érdekeit, illetve kezdeményezéseinkkel aktívan hozzá is tudunk majd járulni az EU fejlődéséhez.

Politikai pártunkban már meg is valósult ez a kölcsönös együttműködés: a magyarországi aktivisták részt vesznek az európai szervezet politikai munkájában, és a magyarországi párttagok szavazatukkal befolyásolhatják a párt politikai prioritásait is.

Csatlakozz hozzánk, támogass minket te is! Hozzuk el Európa hangját Magyarországra, és vigyük el Magyarország hangját Európába!